Kokosové guľôčky à la „Raffaello“ poslúžia ako vianočné cukrovinky, alebo ako pohostenie pre návštevy aj mimo sviatkov.
Ak patríte k ľuďom, ktorí sú schopní zhltnúť balenie Raffaella na posedenie, určite oceníte jeho domácu jednoduchú variantu z piatich surovín. Navyše sú vegánske a bez lepku.
Na 20 menších guľôčok budete potrebovať:
- 4 lyžice (20 g) strúhaného kokosu + na obalenie
- 1 lyžicu (20 g) javorového sirupu
- 1 lyžicu (20 g) kešu krému
- ¼ hrnčeka (65 g) kokosového krému
- 2 a ½ lyžice (35 g) kokosového oleja
- 20 ks lúpaných mandlí (môžete vynechať)
Postup:
Kokosový olej, kokosový a kešu krém dajte do väčšej žiaruvzdornej misky. Rozohrejte vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke a rozmiešajte do hladka. Potom primiešajte javorový sirup, strúhaný kokos a dajte zmes na polhodinu do chladničky. Zmes by mala stuhnúť.
Následne naberajte lyžičkou malé množstvo a tvarujte malé guľôčky. Do stredu vtlačte mandľu. Takto postupujte, až kým nespotrebujete všetku pripravenú zmes. Všetky guľôčky nakoniec obaľte v kokose. V chladničke skladujte maximálne týždeň a pred podávaním ich nechajte pár minút pri izbovej teplote.