Prejsť na hlavný obsah

Rýchle a jednoduché! Naučíme vás ako robiť domáce Raffaello guľôčky s kokosom

3. 12. 2023

Tereza Havlínová

Čítanie na 2 minúty

Náš dnešný recept nevyžaduje žiadny dlhý a zložitý popis, pretože kombinácia mandlí, kešu orieškov a kokosu hovorí sama za seba.

Kokosové guľôčky à la „Raffaello“ poslúžia ako vianočné cukrovinky, alebo ako pohostenie pre návštevy aj mimo sviatkov.

Ak patríte k ľuďom, ktorí sú schopní zhltnúť balenie Raffaella na posedenie, určite oceníte jeho domácu jednoduchú variantu z piatich surovín. Navyše sú vegánske a bez lepku.

Na 20 menších guľôčok budete potrebovať:

  • 4 lyžice (20 g) strúhaného kokosu + na obalenie
  • 1 lyžicu (20 g) javorového sirupu
  • 1 lyžicu (20 g) kešu krému
  • ¼ hrnčeka (65 g) kokosového krému
  • 2 a ½ lyžice (35 g) kokosového oleja
  • 20 ks lúpaných mandlí (môžete vynechať)

Postup: 

Kokosový olej, kokosový a kešu krém dajte do väčšej žiaruvzdornej misky. Rozohrejte vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke a rozmiešajte do hladka. Potom primiešajte javorový sirup, strúhaný kokos a dajte zmes na polhodinu do chladničky. Zmes by mala stuhnúť.

Následne naberajte lyžičkou malé množstvo a tvarujte malé guľôčky. Do stredu vtlačte mandľu. Takto postupujte, až kým nespotrebujete všetku pripravenú zmes. Všetky guľôčky nakoniec obaľte v kokose. V chladničke skladujte maximálne týždeň a pred podávaním ich nechajte pár minút pri izbovej teplote.

Na prípravu domácich Raffaello guľôčok sa vám môže hodiť

Jednoduché a rýchle, čo poviete? A počkajte, až ich ochutnáte!