Alergény | mlieko, sezamové semienka, škrupinové plody |
Alergény – obsahuje stopy | neobsahuje stopy alergénov |
Špecifiká a obmedzenia | bez lepku, bez pridaného cukru |
Jedinečná zmes na výrobu bezlepkového chleba s vlašskými orechmi a eidamom s nízkym obsahom sacharidov a cukrov (low carb). Vďaka tejto bezlepkovej zmesi dokáže syrový bochník chleba upiecť aj začiatočník. Zmes obsahuje vyvážený pomer všetkých obľúbených Low carb potravín.
- pridáte iba polotučný tvaroh z vaničky a vajcia
- nejedná sa o žiadnu náhradu eidamu, ale ide o ozajstný syr
- rýchla a jednoduchá príprava
- vysoký obsah vlákniny
- hmotnosť chleba po upečení pri dodržaní návodu je cca 300 g
Spôsob prípravy:
Rozšľahajte dve vajcia so 125 g polotučného tvarohu, pridajte 125 g zmesi na chlieb a dôkladne premiešajte. Zmes nechajte 10 minút odležať a potom vytvarujte bochník. Umiestnite na plech s papierom na pečenie a vložte do predhriatej rúry na 180 °C, po cca pätnástich minútach znížte teplotu na 160 °C. Celková doba pečenia je päťdesiat minút. Potom vyberte z rúry, uložte bochníček na utierku a nechajte úplne vychladnúť. Chlieb je možné upiecť aj v domácej pekárni.