


Alergény | neobsahuje alergény |
Alergény – obsahuje stopy | neobsahuje stopy alergénov |
Vek | od ukončeného 6. mesiaca |
Typ kaše | nemliečna |
Špecifiká a obmedzenia | bez laktózy, bez lepku, bez pridaného cukru, bez konzervantov |
Veľkosť balenia | Stredné balenie |
Držíte bezlepkovú diétu? Ryžová kaša Nomina vám môže byť dobrým společníkom. A nielen vám. Je vyrobená z dvoch prirodzene bezlepkových plodín ryže a kukurice. Má jemnú konzistenciu, príjemnú chuť a ľahkú stráviteľnosť. Pretože k jej výrobe používame bielu ryžu, má nízký obsah vlákniny (okolo 2%). Preto je veľmi šetrným zdrojom energie vo forme koplexných sacharidov ryže. Vďaka týmto vlastnostiam je vhodná aj pre tých, ktorí zo zdravotných dôvodov musia množstvo vlákniny v strave obmedziť. Vďaka svojmu prirodzenému charakteru je veľmi obľúbená. Obilniny vopred šetrne tepelne spracujeme tak, aby sa už nemuseli variť a kaša bola hotová za pár minút. Zachovajú si však svoju výživovú hodnotu.
Spôsob prípravy:
Ryžovú kašu si môžete pripraviť podľa svojich vlastných predstáv. Je len na Vás, čím si ju ochutíte alebo ako bude hustá. Vy si volíte, čím si ju osladíte a aká sladká bude.
Kašu si môžete pripraviť doma, na návšteve s priateľmi, alebo aj na cestách.
Pár tipov pre jej prípravu:
Kaša môže zmiešať s horúcim mliekom, orechovým mliekom (kokosovým, mandľovým, aj.), rastlinným mliekom, ale aj s vodou či jogurtom. Na sladenie nie je len cukor, ponúka sa med, javorový sirup, obilné sirupy apod., ale prirodzene sladkastú chuť má aj bežné mlieko. Ku kaši sa hodia všetky druhy ovocia, najlepšie čerstvé, dobre ochutia aj sušené. Hodiť sa môže aj trocha korenia, škorica je samozrejmosťou, ale vyskúšať sa dá napr. štipka klinčekov a iné. Nesmieme zabudnúť na oriešky a semienka. Pre maškrtné jazýčky môžeme pridať kvalitnú čokoládu či domácu zavareninu.
Nezabudnite, že si hustou kaše môžete pripraviť aj "naslano", potom sa do nej hodia napr. nejaké zelené bylinky alebo cesnak