Ako to už býva, najjednoduchšie veci sú najlepšie. Crumble nie je náročný na čas ani suroviny. S použitým ovocím môžete ľubovoľne experimentovať podľa sezóny alebo vybavenosti mrazničky. Dajte si ho na raňajky s tvarohom alebo jogurtom, ale pokojne aj ako dezert so zmrzlinou.
Na voňavý jablkový crumble budete potrebovať
Na mrveničku:
- 1/3 hrnčeka mandľovej múky
- 1/2 hrnčeka celých vločiek
- 2 lyžice trstinového cukru
- 1/2 hrnčeka nasekaných pekanových a vlašských orechov
- 1/4 lyžičky škorice
- 1/4 lyžičky soli
- 1/4 hrnčeka studeného masla nakrájaného na malé kúsky
Na plnku:
- 2 veľké jablká, zbavené jadierok a nakrájané na tenké plátky
- 1/3 hrnčeka čakankového sirupu (ak máte, použite jeho karamelový variant, je to vážne mňam)
- 1 lyžička škorice
- na špičku noža pravej vanilky