Držíte bezlepkovú diétu? Pohánková kaša Nomina vám môže byť dobrým spoločníkom. A nielen vám. Táto kaša je vďaka svojmu prirodzenému charakteru a orieškovej chuti veľmi obľúbená a mohla by chutiť i vám. Obilniny vopred šetrne tepelne spracujeme tak, aby sa už nemuseli variť a kaša bola hotová za pár minút. Zachovajú si však svoju výživovú hodnotu.
Spôsob prípravy:
Pohánkovú kašu si môžete pripraviť podľa svojich vlastných predstáv. Je len na Vás, čím si ju ochutíte alebo ako bude hustá. Vy si volíte, čím si ju osladíte a aká sladká bude.
Kašu si môžete pripraviť doma, na návšteve s priateľmi, alebo aj na cestách.
Pár tipov pre jej prípravu:
Kaša môže zmiešať s horúcim mliekom, orechovým mliekom (kokosovým, mandľovým, aj.), rastlinným mliekom, ale aj s vodou či jogurtom. Na sladenie nie je len cukor, ponúka sa med, javorový sirup, obilné sirupy apod., ale prirodzene sladkastú chuť má aj bežné mlieko. Ku kaši sa hodia všetky druhy ovocia, najlepšie čerstvé, dobre ochutia aj sušené. Hodiť sa môže aj trocha korenia, škorica je samozrejmosťou, ale vyskúšať sa dá napr. štipka klinčekov a iné. Nesmieme zabudnúť na oriešky a semienka. Pre maškrtné jazýčky môžeme pridať kvalitnú čokoládu či domácu zavareninu.
Nezabudnite, že si hustou kaše môžete pripraviť aj "naslano", potom sa do nej hodia napr. nejaké zelené bylinky alebo cesnak.
Skladovanie:
Skladujte pri relatívnej vlhkosti do 75% a teplote do 30°C, vždy uzatvorené, chráňte pred priamym slnečným svetlom.