


Popis .pepper..field Kampotské korenie President Edition
Alergény | neobsahuje alergény |
Alergény – obsahuje stopy | podzemnica olejná, sezamové semienka, škrupinové plody, oxid siričitý a siričitany |
Kampotské čierne korenie je pestovaný v provincii Kampot nachádzajúcej sa na samom juhu východázsijskej Kambodže. Jedná sa o oblasť, ktorá vďaka svojej prímorskej klíme a geologickým podmienkam umožňuje tamojším farmárom produkovať korenie tej najvyššej kvality vôbec na svete. Nie darmo toto korenie získalo chránené zemepisné označenie, podobne ako francúzske šampanské.
Fermentované Kampotské korenie obsahuje čerstvé zelené zrná spracovávané starou japonskou metódou fermentácie priamo v Kambodži. K nakladaným zrnám je pridávaná štipka soľného kvetu získavaného odparovaním morskej vody, ktorý zaručuje absolutnú čerstvosť zŕn. Tie si vďaka tomuto spracovaniu zachovávajú chuť krehkého zeleného čierneho korenia práve utrhnutého z liány, ktorú ocenil aj prezident asociácie, ktorá v Kambodži dohliada na kvalitu vyváženaho čierneho korenia.
Vďaka starostlivej selekcii zodpovedajúcej prísnym nárokom na kvalitu čierneho korenia vyváženaho z Kampotu, stanovených Asociáciou Kampotského čierneho korenia sú ručne vyberané vždy len tie najlepšie zrná. Tie sa následne vakuujú, aby bola zachovaná kvalita a čerstvosť počas cesty do Českej republiky, kde sú ďalej selektované, balené a doručované až na váš stôl.
Vlastnosti:
- vypestované v provincii Kampot v Kambodži
- vakuované pre uchovanie maximálnej čerstvosti
- chuť čierneho korenia so sviežimi tónmi a jemne slanou chuťou
- vhodné predovšetkým na dochucovanie
- ocenené 3 hviezdami Great Taste
- Po otvorení spotrebujte do 3 mesiacov.