Alergény | obilniny obsahujúce lepok |
Alergény – obsahuje stopy | neobsahuje stopy alergénov |
Vek | od ukončeného 8. mesiaca |
Typ kaše | nemliečna |
Špecifiká a obmedzenia | bez laktózy, bez pridaného cukru, bez konzervantov |
Veľkosť balenia | Stredné balenie |
Obľúbená instantná kaša. Pýtate sa prečo? Vďaka svojmu prirodzenému charakteru. Obilniny vopred šetrne tepelne spracujeme tak, aby sa už nemuseli variť a kaša bola hotová za pár minút. Zachovajú si však svoju výživovú hodnotu. Táto kaša sa vyrába z prastarej obilniny, pšenice špaldy. Má veľmi príjemnú orieškovú chuť. Pretože ju spracovávame v jej celozrnnej podobe, zachováva si množstvo cenných nutričných látok - minerálov, vitamínov či vlákniny. V zložení ako obvykle nenájdete mlieko, pridaný cukor ani iné ochucovadlo. Len obilniny.
Spôsob prípravy:
Špaldovú kašu si môžete pripraviť podľa svojich vlastných predstáv. Je len na Vás, čím si ju ochutíte alebo ako bude hustá. Vy si volíte, čím si ju osladíte a aká sladká bude.
Kašu si môžete pripraviť doma, na návšteve s priateľmi, alebo aj na cestách.
Pár tipov pre jej prípravu:
Kaša môže zmiešať s horúcim mliekom, orechovým mliekom (kokosovým, mandľovým, aj.), rastlinným mliekom, ale aj s vodou či jogurtom. Na sladenie nie je len cukor, ponúka sa med, javorový sirup, obilné sirupy apod., ale prirodzene sladkastú chuť má aj bežné mlieko. Ku kaši sa hodia všetky druhy ovocia, najlepšie čerstvé, dobre ochutia aj sušené. Hodiť sa môže aj trocha korenia, škorica je samozrejmosťou, ale vyskúšať sa dá napr. štipka klinčekov a iné. Nesmieme zabudnúť na oriešky a semienka. Pre maškrtné jazýčky môžeme pridať kvalitnú čokoládu či domácu zavareninu.
Nezabudnite, že si hustou kaše môžete pripraviť aj "naslano", potom sa do nej hodia napr. nejaké zelené bylinky alebo cesnak