Prejsť na hlavný obsah
WolfberrySirup z čakanky prírodné sladidlo
1×
Wolfberry Sirup z čakanky prírodné sladidlo
Wolfberry Sirup z čakanky prírodné sladidlo
Alergényneobsahuje alergény
Alergény – obsahuje stopyneobsahuje stopy alergénov

Čakanka obyčajná (Cichorium Intybus) je rastlina patriaca do čeľade hviezdicovité. Je to vytrvalá, až meter vysoká bylina s tuhou stonkou. Kvitne od júla do októbra a jej kvety 3 - 4 cm široké sú obvykle jasno modrej farby. Rastlinu môžeme nájsť vo volnej prírode a to v okolí ciest, polí, lúk a strání. Čakanka obyčajná je veľmi cenenou liečivou bylinou ľudového liečiteľstva. Najznámejšie použitie sušeného koreňa je spracovanie do zdravej náhrady kávy - melty. Koreň čakanky je spracovávaný veľmi náročným procesom, ktorý je patentovo chránený.

Základnou surovinou čakankového sirupu je kvapalina, ktorú tvorí hlavne oligofruktóza, vyrobená čiastočnou enzymatickou hydrolýzou inulínu čakanky.Behom fermentácie vznikajú rôzne produkty, mastné kyseliny s krátkym reťazcom a plynmi. Práve kombinácia účinkov fermentačného procesu a utvorených vedľajších produktov zvyšuje vstrebávaciu funkciu tučného čreva pre vápnik. Konzumácia čakankového sirupu tak napomáha vstrebávaniu vápniku v ľudskom tele, pretože iba asi 30% vápniku, ktorý požijeme v potrave, je úplne absorbovaný organizmom. Zbytok je z tela vylúčený. Vláknina obsiahnutá v extrakte z čakanky sa dostáva nestrávená až do tučného čreva, kde je čiastočne alebo úplne fermentovaná črevnými baktériami. To napomáha ku zlepšeniu činnosti čriev a vyprázdňovaniu. 

Čakankový sirup môžeme použiť ku sladeniu nielen studených či teplých nápojov, ale i k príprave dezertov, pečeniu sladkého i slaného pečiva. Jeho unikátnou vlastnosťou je nahradiť pokrmový tuk. Použitím čakankového sirupu dochádza ku zníženiu kalorickej hodnoty pečiva, ale i ku zníženiu energetickej hodnoty potravín nahradením pokrmového tuku, a to až zo 100%!  Pretože obsahuje až o 95% menej cukru a o 45% menej kalórií v porovnaní s inými prírodnými sladidlami (med, javorový sirup a pod.), je preto veľmi vhodný pri redukčnej diéte. Pokrmy pripravené s použitím čakankového sirupu vykazujú výrazne nižšiu energetickú hodnotu a pri pravidelnej konzumácii takto pripravených pokrmov dochádza k prirodzenému úbytku tukových zásob v tele. Dávkovanie je zhodné ako pri sladení cukrom alebo medom. Pri náhrade tuku v potravinách nahradzuje 1 g sirupu zhruba 4 g tuku. Čakankový sirup je vhodný taktiež pre deti, ľudom po antibiotickej liečbe, pretože obnovuje črevnú mikroflóru.

Doprava zadarmo
400 ml
6,60

Na sklade | 1,65 / 100 ml, vr. DPH | Kód: WFG05386
1
Večerné doručenie
už zajtra piatok 6. 12. 2024
Osobný odber
sobota 7. 12. 2024