Alergény | škrupinové plody |
Alergény – obsahuje stopy | neobsahuje stopy alergénov |
Špecifiká a obmedzenia | vegan, bez laktózy, bez lepku |
Typ úpravy | pražené, solené |
Veľkosť balenia | Stredné balenie |
Druh orecha | kešu |
Medium pražené kešu orechy sú krásne chrumkavé a majú jemnú chuť. Vďaka kvalitnému spracovaniu je možné ich konzumovať priamo, ich pridať do šalátov, dresingov a rôznych pečených a varených jedál. Vynikajúce sú taktiež rozmixované s vodou, ružovou soľou, cesnakom a bylinkami. Kešu orechy nie je možné v obchodoch kúpiť v škrupinkách, pretože vnútro škrupinky obsahuje lepkavý olej kardol, ktorý musí byť z orieškov komplikovane, ale dôkladne odstránený. Tento olej sa využíva pri priemyslovej výrobe insekticídov a lakov. Pretože sa jedná o pomerne náročnú procedúru, kým su kešu vhodné ku konzumácii, patrí práve tieto orechy na trhu k tým drahším. Kešu orechy obsahujú menej tukov, než väčšina iných orechov, naviac asi 82% z týchto tukov sú nenasýtené mastné kyseliny. A aby toho nebolo málo, tak z týchto 82% nenasýtených mastných kyselín patrí k mononenasýteným. Okrem toho nájdete v kešu orieškoch aj pomerne značné množstvo pre organizmus doležitého draslíku, horčíku alebo fosforu.