Alergény | neobsahuje alergény |
Alergény – obsahuje stopy | neobsahuje stopy alergénov |
Špecifiká a obmedzenia | vegan, bez laktózy, bez lepku, bio |
Wolfberry kokosový cukor sa vyrába zo sladkej šťavy kokosových kvetov. Miestni domorodci musí na získanie tohto nektáru narezať palmové okvetia a po zozbieraní z tejto šťavy nechávajú veľmi pomalým zahrievaním odpariť vodu. Výsledným produktom sú svetlo hnedé až žltohnedé kryštáliky kokosového cukru, ktoré majú výbornú a plnú chuť s mierne karamelovým podtónom.
Toto sladidlo sa v juhovýchodnej Ázii používa už tisíce rokov, ale do nášho "civilizovaného" sveta sa dostalo ešte len pomerne nedávno. Je to ideálna náhradka rafinovaného, prípadne trstinového cukru, ktorá sa veľmi dobre rozpúšťa a výborne sa teda hodí do všetkých nápojov - čajom počnúc, smoothie nápojmi končiac. Jeho vlastnosti ale oceníte aj pri príprave zmrzlín, jogurtov, alebo dezertov, ktorým dodá zaujímavú chuť.
Filipínske ministerstvo poľnohospodárstva zverejnilo informácie, že kokosový cukor obsahuje pomerne veľké spektrum živín. Najviac zastúpené by v ňom malo byť železo, zinok, vápnik a draslík, ďalej potom polyfenoly a mastné kyseliny s krátkym reťazcom.
Najpozoruhodnejšie je ale informácie rovnakého ministerstva, že kokosový cukor obsahuje inulín. Jedná sa o vlákninu, ktorá môže spomaľovať absorpciu glukózy a tým by sa dalo vysvetliť ich tvrdenia, že kokosový cukor má glykemický index 35.