Druh balenia | čaj |
Podľa účelu | Výkonnosť, energia a vitalita |
Forma | Prášok |
Spôsob podania | Na perorálnu aplikáciu – rozpúšťa sa vo vode |
Režim výdaja | výživový doplnok |
Špecifiká a obmedzenia | bio |
Druh čaju | zelený čaj |
Matcha BIO je unikátny japonský mletý zelený čaj, ktorého konzumácia siaha viac než 800 rokov do minulosti. Známy je taktiež pod názvom nefritová pena. Podľa historickej literatúry sú matche prisudzované až magické účinky a dodnes je súčasťou tradičných japonských rituálov. Pomalé mletie tohto čaju prebieha na žulových kameňoch, čo zaručuje dokonalé rozrušenie bunečných membrán a tým taktiež dosiahnutie maximálnej vstrebateľnosti účinných látok a chuťového prežitku. Matcha má veľmi jemnú a hladkú chuť so sladkastým podtónom a minimálnym náznakom trpkosti. Vôňa je elegantne jarná a svieža. Pôsobí ako antioxidant a podporuje fyzickú a mentálnú aktivitu. Užívanie čaju je vhodné pre podporu zdravého chrupu a má priaznivé účinky aj na zdravie kostí a kože. Je odporúčaný pri regulácui hmotnosti. Podporuje normálne zdravie srdca.
Spôsob použitia/dávkovania:
- Do misky čavan vložíme 2–3 vrchovaté čašaky a zalejeme vodou teploty 75 °C.
- K vyšľahaniu použijeme bambusovú metličku zvanú časen. Akonáhle získame hustú penu, podávame.
- Dá sa pripraviť aj bez uvedeného náčinia zmiešaním pol čajovej lyžičky (cca 2–3 g) so 100 ml vody o 75 °C a vyšľahaním metličkou či shakerem.
- Odporúčame prípravu ľadového čaju zmiešaním jednej čajovej lyžičky matchy s 250 ml studenej vody v shakeri. Pretrepávame pol minúty a potom podávame.