Jojobový olej

Filter
cenové rozpätie

Hodnotenie
  •   3
  •   1

Jojobový olej a jeho účinky

Hľadáte všestranného spojenca v starostlivosti o pleť, pokožku a vlasy? Vyskúšajte jojobový olej, ktorý má celý rad úžasných vlastností a bude sa o vás starať doslova od hlavy až po päty.

Čo je jojoba

Po technickej stránke je jojobový olej vlastne kvapalný rastlinný vosk, ktorý pochádza z jojoby čínskej. V kozmetike je jojoba veľmi obľúbená kvôli schopnosti priťahovať vlhkosť k pokožke. Obsahuje vitamín E, B-komplex, zinok, meď, selén, chróm a jód a má vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín.

Jojobový olej na pleť a pokožku

  • Skvele sa vstrebáva a nezanecháva na pokožke mastný film.
  • Má úžasné hydratačné vlastnosti a bráni vysušovaniu pleti.
  • Je účinný pri regenerácii drobných jazvičiek.
  • Vhodný pre všetky typy pleti vrátane detskej.
  • Pomáha čistiť póry a obmedzuje mastenie mastnej pleti.

Jojobový olej na vlasy

Jojobový olej je ideálny na vlasové zábaly. Vlasy sa budú dať ľahko rozčesať, získajú krásny lesk a nebudú ich trápiť lupiny. Navyše sa hodí aj ako ochrana pred slnkom. Obsahuje totiž prirodzený ochranný UV filter. Stačí pred opaľovaním vmasírovať pár kvapiek do vlasov. A v neposlednom rade je tento olej ideálny na jemné detské vlásky.

Jojobový olej na akné

Jojobový olej má na akné až zázračný vplyv. V čistej podobe je pre aknóznu pleť až príliš silný, preto ho zmiešajte s chladivým gélom s Aloe vera. Vzniknutá emulzia zatočí s vyrážkami, hydratuje pleť a zanechá ju jemnú a hebkú.

Obľúbili ste si jojobový olej tak ako my? Na notino.sk nájdete nielen kvalitný bio jojobový olej či jojobový olej lisovaný za studena, ale aj ďalšie produkty s obsahom jojoby.